HorseFit- & Wellness in de spotlights!

Nederlands Dagblad –

‘In een sloot werken aan de conditie van paarden’

10 april 2021

Door: Theo Haerkens

Sportpaarden en paarden met blessures hebben baat bij oefentherapie in het water, stelt HorseFit- & Wellness in Bergambacht, dat als enige in Nederland beschikt over een waterbaan in een poldersloot. ‘De resultaten zijn boven verwachting’.

Outsider, de anderhalf jaar oude hengst, staat met zijn voorbenen nog maar net in het water als hij stopt om een slokje te nemen….

Diergeneeskunde –

Universiteit Utrecht

December 2020 – Januari 2021

HorseFit- & Wellness vindt wetenschappelijke onderbouwing van haar activiteiten heel belangrijk.  Want wat je doet moet tenslotte wel nuttig zijn.

In samenwerking met de Universiteit Utrecht én met de medewerking van een groot aantal paarden en hun eigenaren konden we dit jaar een mooi onderzoek doen.

Onze polderwaterbaan is gebruikt om metingen te doen naar de beweging die paarden maken tijdens watertraining. Meike van Donk doet hier onderzoek naar voor haar Master scriptie aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten!

Zodra de data openbaar zijn, zullen we die uiteraard met jullie delen. Maar een klein tipje van de sluier kunnen we alvast wel oplichten: de protractie van het achterbeen vergroot aanzienlijk bij het lopen in de waterbaan! En de symmetrie van je paard verbetert in de baan enorm.

 

VPRO –

Kwartier van het dier

19 juli 2020

In de Jeugd Talkshow  “Kwartier van het dier” van de VPRO brengt presentator Tim den Besten bijzondere verhalen over mens en dier in Coronatijd. Op zondag 19 juli 2020 was te zien hoe Benth de Graaf met Kenny ‘het moeilijk opvoedbare paard’ trainde bij HorseFit- & Wellness. 

RTL4 – Onderweg naar…

29 maart 2020

Het RTL 4 programma “Onderweg naar de Regio” gaat langs alle regio’s in Nederland, laat unieke locaties zien en belicht het ondernemerschap. Welke factoren bieden het bedrijf kansen en zorgen voor groei? Op zondag 29 maart om 15.30 uur lag de focus op HorseFit- & Wellness. Uitzending gemist? Neem alsnog een kijkje in onze keuken!

DE HOEFSLAG

“Van natuurlijke poldersloot naar waterbaan voor paarden”

26 maart 2020

Tekst: Michelle Klutman

Annemieke Koene en Lonneke van Duurling zijn een jaar geleden na veel research te hebben gedaan gestart met een eigen waterbaan. Hun bedrijf HorseFit- & Wellness is gevestigd in Bergambacht. De waterbaan wordt aangeboden voor training en revalidatie en ieder paard is er welkom.

Koene runde een paarden pension en van Duurling was arts van beroep. In 2018 kwamen ze in de situatie dat ze opnieuw wilden beginnen op een nieuwe locatie. “We wilden paardensport en paardenwelzijn beter met elkaar verbinden. Eerst zijn we research gaan doen en begonnen bij een paardenzwembad en aquatrainer…..

AD GROENE HART

“Een Nederlandse primeur in Bergambacht”

15 februari 2020

Tekst: Pieter van der Laan

Paarden genieten van de nieuwe, 85 meter lange polderwaterbaan in Bergambacht, een primeur voor Nederland. En het is nog eens goed voor ze ook…..