Ondernemende pioniers die hun krachten bundelen, dat zijn wij!

Lonneke van Duurling

Moeder van 5 kinderen, in Leiden opgeleid tot arts en al jarenlang hobbymatig paardenhouder. Vanuit haar maatschappelijke drijfveer specialiseerde zij zich tot forensisch arts voor kinderen en zette zij haar talenten jarenlang in voor het letselonderzoek bij vermoedens van fysieke mishandeling en seksueel misbruik.

Nadat zij ervoor zorgde dat het forensisch-medisch onderzoek bij kindermishandeling in Nederland eindelijk erkenning kreeg, gaf Lonneke in 2017 haar functie als directeur van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling op voor haar droom om met paarden te werken.

Lonneke is revalidatietrainer, paard-en lifecoach en sportmasseur.

Bekijk hier het CV van Lonneke

Annemieke Koene

Volgde dé hippische opleiding in Deurne en runde ruim 15 jaar haar eigen Pensionstal Paardenkracht. Haar ervaring als amazone, instructeur en opleider bij de KNHS vormt samen met de veterinaire ervaring, die zij gedurende 8 jaar lang opdeed bij de paardenkliniek in Bodegraven, de basis voor haar kundigheid bij de revalidatie van paarden.

Met haar bonte dekhengst Tatanka behaalde zij het hoogste niveau in de dressuur, de Grand Prix. Inmiddels is er een hele generatie nakomelingen van Tatanka, waar Annemieke veel plezier aan beleeft.

Annemieke is revalidatietrainer en instructeur KNHS.

Bekijk hier het CV van Annemieke

Natuurlijke behoefte

Aansluiten bij wat een paard nodig heeft. Daar staan wij voor. Niet alleen in de training, maar juist ook in de dagelijkse verzorging. Want sportieve prestaties komen pas wanneer een paard zich fijn voelt. Een paard legt van nature graag grote afstanden af, beweging is een voorwaarde voor zijn gezondheid. Maar ook zijn voeding, huisvesting en sociale contacten moeten goed geregeld zijn. Daarom geven wij onze paarden een paardenleven én bieden we activiteiten aan die bij ze passen.

Hoe wij weten wat een paard nodig heeft? Door het welzijn van een paard altijd voorop te stellen. Door naar ze te kijken en te snappen wat hun natuurlijke behoeften zijn. Door daaraan tegemoet te komen, uit te proberen, reacties te observeren en ideeën bij te sturen. Door open te staan en te blijven leren. En natuurlijk door onze jarenlange ervaring in de paardenwereld goed te gebruiken. Onze kennis delen we graag met jou!  

Onze LekWeide Stal

Samen hebben wij de LekWeide Stal in Bergambacht, waar wij onze ideeën vorm geven en uitdragen. Waar wij onze paarden elke dag proberen te geven wat ze nodig hebben. Een thuis waar paarden een paardenleven hebben!

Dat wij in 2019 het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS voor onze stal hebben gekregen, is een geweldige erkenning voor onze inspanningen. De kroon op ons werk!

 

Streven naar verbinding

Verbinding en vertrouwen zijn sleutelwoorden voor ons. Wij vinden het verrijkend om passie te delen, krachten te bundelen en samen te werken. Jezelf bewust zijn van wat er goed gaat en tegelijk zien wat er beter kan, jezelf verbeteren door elke dag te blijven leren en reflecteren; persoonlijke groei is zo inspirerend!  Niet alleen voor jezelf, ook voor je omgeving.

Met deze kijk op het leven en onze passie voor paarden, in combinatie met onze medische kennis, rijtechnische deskundigheid en trainingsfaciliteiten hebben wij precies de juiste mix in huis om revalidatietrajecten te begeleiden en mooie trainingsprogramma’s te kunnen leveren.

Persoonlijke begeleiding is onze kracht, het leveren van maatwerk is ons doel. Zo leveren wij onze bijdrage aan het welzijn van paarden in heel Nederland.

Wat onze klanten en collega’s zeggen

Na 10 jaar intensief te hebben samen gewerkt met Lonneke kan ik zeggen dat zij kansen ziet en deze ook grijpt en benut. Zo heeft zij ook oog voor de talenten van de ander en zet de ander in zijn/haar kracht. Daarnaast is Lonneke integer en heeft zij een  groot analytisch vermogen.
Ze doet wat ze zegt, maar zegt ook wat ze doet!

Sandra Nootenboom

Adviseur/Opleider Forensische Verpleegkunde NSPOH

Op het Wellant College Paardenhouderij heb ik als collega van Annemieke veel met haar samengewerkt. Annemiek is één en al toewijding voor mens en paard. Zij gaat er voor! Paardenvrouw in hart en nieren.

Marianne Roosendaal

Ex-collega en voormalig eigenaar van manege/pensionstal de Randhoeve in Dordrecht

Lonneke heeft een betrokken hart voor wie aan haar is toevertrouwd. Ze weet waar ze het over heeft, een vakvrouw!

Bertine Spooren

Forensisch arts/Opleider NSPOH

Ik vond het superfijn om met Annemieke samen te werken, ze was destijds ook mijn stagebegeleider. Je mag haar alles vragen voor opdrachten of als je iets niet snapt. Ze heeft mij hele fijne lessen gegeven waarin ze duidelijk uitleg geeft en heeft mij en mijn paard heel goed geholpen. Ook heeft ze mij heel veel vertrouwen gegeven in het zelfstandig zijn, hier ben ik haar erg dankbaar voor. Ik heb hier nog steeds profijt van!

Simone van Rossum met FiFi

Voor ons bedrijf was het een supermooie klus. Samen met Lonneke en Annemieke de stal ontwerpen zodat wij die konden uitvoeren naar hun wens. Het eindresultaat, zowel de stal op zich als de boxen, is dan ook supermooi geworden!

Martien Kijk in de Vegte

MJ Steel Products

Wellantcollege MBO afdeling dierverzorging heeft veel paarden en pony liefhebbers. Annemieke heeft aan deze groepen op een leuke, deskundige en fijne manier vele lessen verzorgd. Vooral de praktische vaardigheden zoals verzorgen,scheren, rijden en longeren kan zij de MBO studenten op een gedreven en prettige manier aanleren. Vele malen doen we daarom ook graag een beroep op haar om als gekwalificeerd assessor proeves van bekwaamheid op alle niveaus af te nemen.

Rens van der Graaf

Docent dierverzorging MBO Wellantcollege Rotterdam

Lonneke en Annemieke staan samen voor openheid in alle vormen van communicatie, naar zowel mens als dier. Ze zijn daarin vernieuwend in hun ideeën en nemen de tijd om met kwaliteit en diepgang samen te werken.

Corine Dorrepaal

Dorrepaal Coaching

In de afgelopen 5 jaar heb ik diverse keren trainingen mogen verzorgen. Om tot een goed resultaat te komen zijn er voor mij een aantal dingen belangrijk: motivatie, faciliteiten en sfeer. Ik kan niet anders zeggen dat deze drie elementen bij Annemieke & Lonneke absoluut aanwezig zijn. Ik tref altijd een groep gemotiveerde ruiters die willen werken aan eigen houding en zit en, niet onbelangrijk, daar het belang van inzien. Of het nu regent, vriest of ik bijna smelt van de hitte: de rijbaan ligt er altijd goed bij en wordt desnoods tussen de lessen door nog vlak gemaakt. Voor mij is dit belangrijk; scheefheid in de rijdende combinatie ligt in ieder geval niet aan de ondergrond. Combineer het bovenstaande met een gastvrij onthaal en ruimdenkende visie, dat maakt samenwerken leuk en doeltreffend. Naar mijn mening is dat het recept tot het ontwikkelen en verbeteren van zowel de ruiter als het paard.

Saskia Heijkants

Bewegingsanalist in Ruitersport

We hebben in het verleden al meerdere grote en kleinere projecten voor Lonneke en voor Annemiek gerealiseerd en telkens tot ieders tevredenheid. Wij waren dus best blij toen we hoorden dat jullie samen op een nieuwe plek iets unieks wilden opzetten en dat jullie het fijn zouden vinden als wij deze grote klus zouden willen klaren. Het mooie aan werken bij jullie vinden wij dat er een beknopt plan is en een schets, dat verder alles in overleg gebeurt en dat jullie zelf allebei keihard meewerken om tot een mooi eindresultaat te komen. Wij zijn er dus best trots op wat er in een jaar tijd met elkaar opgebouwd is en hopen deze manier van werken met elkaar voort te kunnen zetten. Veel geluk gewenst!

Nico Houdijk en medewerkers

Houdijk den Boer bv Bergambacht

Mijn paard had een peesblessure. Doordat hij ook dekhengst is, was het niet makkelijk om hem te revalideren. Maar Annemieke ziet en voelt precies waar hij hulp nodig heeft en hoe ik dat moet geven. Door het gerichte trainingsprogramma van Annemieke & Lonneke is hij nu weer helemaal fit. Afgelopen zondag heb ik mijn Z1 debuut gemaakt. Ik kan weer naar de toekomst kijken, daar ben ik heel blij mee.

Madelief van Donk met Tatanka