Zie, hoe mooi jij bent! 

De wijsheid van de kudde

Van oorsprong zijn paarden prooi- en vluchtdieren en om te kunnen overleven, waren twee dingen van levensbelang: onderdeel zijn van een sterke, veilige kudde én supersnel gevaren in de omgeving kunnen inschatten. Dat het goed gaat met de kudde, staat bij paarden altijd voorop.

De enorme sensitiviteit die ze daarvoor hebben ontwikkeld, is precies wat paarden zulke bijzondere dieren maakt.
Want ook
in de omgang met mensen checken paarden continu of het veilig is om het contact met ons aan te gaan en of wij een betrouwbaar lid van de kudde kunnen zijn. Ze voelen feilloos aan hoe wij ons van binnen voelen, wat er in ons omgaat. En dáár reageren paarden op. 

Door dit bijzondere vermogen ontdek je in één coachsessie mét paard vaak meer over jezelf dan in een serie gesprekken zonder paard.

Coaching voor jou

Als je inzicht hebt in je onbewuste drijfveren, gedragspatronen en onderliggende dynamieken van je persoonlijk functioneren, neemt je zelfkennis toe en kun je jouw kwaliteiten effectiever inzetten. Zo versterk je zélf je veerkracht en mentale gezondheid. 

Mijn rol? Een stukje liefdevol meelopen in jouw leven, meekijken en samen puzzelen, beweging creëren door vragen te stellen en steun bieden wanneer je iets ontdekt dat moeilijk is om aan te kijken.

Door samen met jou te kijken, bied ik jou ervaringen waardoor je opeens ziet wat je nog niet zag of beseft wat je nog niet wist. Ervaringen waardoor je voelt hoe mooi jij bent. Eyeopeners!

iOpeners:

Spiegelend vermogen

Het maakt paarden totaal niet uit wíe je bent, als je maar echt bent. Want dat is veilig. Het is gewoon wonderlijk hoe paarden al reageren op bewegingen die wij alleen nog maar innerlijk maken.

Door hun vermogen om de diepste gevoelens van mensen te weerspiegelen, geeft een paard direct erkenning voor wat op onbewust niveau speelt. Dat werkt voor ons vaak als een opluchting!

Persoonlijke groei

Tijdens een coachsessie lopen de paarden gewoon rond (je zit er dus niet op!) maar ondertussen reageren ze altijd op jou. Ik benoem de reacties die we zien en relateer die aan jouw thema. Dat stelt jou in staat om tot dan toe onbewuste gevoelens te ontdekken en te ervaren. Zo kom je weer in contact met wie jij écht bent en wat je echt wilt. Deze zelfkennis en acceptatie geeft jou de ruimte voor beweging en verandering.

Invloed van familie

Je eigen systeem van herkomst, het gezin waarin je opgroeit, is onbewust bepalend voor je gedrag als volwassene. Door uit te zoomen en dit te kunnen zien, verrijk je je eigen identiteit!

iOpener Coaching

Wil je meer weten over mij of over coaching met paarden? Lees dan verder op de website van iOpener Coaching.

Wat paarden je geven is niet in woorden te vatten, dat kun je alleen maar voelen.

 

https://vimeo.com/852694418