Gun je paard een wellness-dag! 

Geven wat je paard nodig heeft

Voor het welzijn van je paard zorg jij natuurlijk elke dag! Welzijn is voor elk paard anders, maar het gaat altijd over veiligheid, comfort, voedsel en spelen. En in de beleving van veiligheid speelt – voor een kuddedier zoals je paard – sociale interactie een sleutelrol.

Wellness voor een paard betekent voor ons dat we een paard geven wat het nodig heeft, gericht op ontspanning. Veiligheid, vertrouwen  en verbinding. Met jou!

Tijdens een Wellnessdag gaan we samen met jou aan de slag om je paard een dagje ontspanning te geven. Buiten in de polder bouwen we aan jullie onderlinge vertrouwen, krijgt je paard een ontspannende massage en krijg jij een coachsessie van je eigen paard! Want wat vertelt jouw paard jou eigenlijk over jezelf? Wat zijn je kwaliteiten en wat kun je doen om nog effectiever te zijn voor jezelf en dus voor je paard.

Natuurlijk zorgen wij voor de catering. ’s Middags maken we tijd voor een BergAmbachtelijke picknick en tussendoor is er gelegenheid voor een drankje met versnapering. Of voor een relaxte graaswandeling als je daar zin in hebt.

Voor uitgebreidere wensen hebben we ook onze Weilanding beschikbaar: landelijk overnachten in een schaapskooi, ver weg van alles en iedereen. Lekker back-to-basis in de vrije natuur; even niks!

Onze aanpak

Ontspanning in de polder

Het dagprogramma stemmen wij af op de behoefte van je paard en op jouw wensen. Na het installen van je paard bespreken we samen hoe de dag er precies uit gaat zien. We vullen het programma in met ontspannen activiteiten, variërend van het observeren van kuddegedrag, het maken van een graaswandeling, waterpret tot ontspannende massage voor je paard of meer actieve oefeningen. Er zijn allerlei mogelijkheden, maar altijd gericht op het vertrouwen tussen jou en je paard!

Bouwen aan vertrouwen

Je paard geven wat hij nodig heeft… dat kun je pas doen wanneer je weet wat dat is! Samen met Annemieke ga je dat van alle kanten bekijken; Annemieke deelt haar jarenlange ervaring met jou!

In de wijsheid van de kudde

Van het gedrag van paarden kunnen wij mensen zoveel leren! Alleen al het observeren van de kudde is op een rustgevende manier verhelderend. Gecoacht worden door een paard heeft hetzelfde verhelderende effect en geeft daarnaast een enorme verdieping. Een coachsessie door je eigen paard is helemáal superleuk en buitengewoon stimulerend voor het vertrouwen tussen jou en je paard. Dit doe je samen met Lonneke.

LekWeide Stal

Een Wellnessdag begint tussen 09.30-10.00 uur met het installen van je paard op onze LekWeide Stal, Lekdijk-West 31a in Bergambacht. Rond 16.30 uur ga je voldaan weer huiswaarts. 

De kosten voor deze dag vol persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding bedragen € 350,- ex btw. Stalling en verzorging van je paard en catering zijn hierbij inbegrepen.