De personal trainer voor je paard,                     de personal coach voor jou!

Een fit paard, fysiek én mentaal

 

Wat jouw doel ook is, een gezonde conditie voor je paard komt niet vanzelf. Conditietraining bestaat uit veel componenten, denk aan spierkracht, balans, coördinatie, uithoudingsvermogen, inzet en mentale fitheid. En dat laatste is belangrijker dan je denkt. Want van elke dag rondjes lopen wordt geen enkel paard blij.

Daarom vinden wij dat variatie in de training een vereiste is. Gewoon eigenlijk. Net zoals wij vinden dat een sportpaard naast zijn training gewoon paard moet kunnen zijn. 

Interesse? Kijk in onderstaand filmpje mee naar een training van de Canadese Kelly Houtappels-Bruder die met haar 12-jarige Oldenburger Flip bij ons trainde voor het WK Enkelspan 2021 in Pau (Frankrijk), waar ze maar liefst een 2e podiumplaats verwierf.

Zó puur kan paardensport zijn!

Onze aanpak

Ook sportpaarden verdienen een paardenleven

Aansluiten bij wat een paard nodig heeft, dat is waar wij voor staan. Niet alleen in de training, maar zeker ook in de dagelijkse verzorging. Want als een paard zich fijn voelt, komen de sportieve prestaties vanzelf. En je voorkomt blessures. 

De kunst van verbeteren: oplossingsgericht denken

We bespreken waar jij tegenaan loopt, bekijken de mogelijkheden van je paard en meten zijn basisconditie. We maken een afwisselend trainingsprogramma dat bij jou past. En waar je paard blij van wordt. Uiteraard begeleiden we jou bij elke stap!

Oprechte inzet tegen frisse prijzen

Met onze passie om het beste voor jou en je paard te bereiken kunnen we onze vaste lasten niet betalen. Logisch dus dat onze tijd niet gratis is. Wat we wel kunnen beloven: we maken vooraf een eerlijke prijs voor het totale programma, zodat samen trainen ook aantrekkelijk blijft voor jou. Ons uurtarief is € 60,-  ex btw, daarnaast hanteren we allerlei combinatievoordelen en staffelkortingen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

TRAINING

Hoeveel mag je belasten? Hoe bouw je een training op? Welke ingrediënten heb je nodig? Hoe breng je variatie aan?

POLDERWATERBAAN

Uniek in Nederland! Een volwaardige trainingsfaciliteit voor paarden. Perfect voor revalidatie bij blessures.

WORKSHOPS

Maak kennis met ons PraktijkPodium. Samen met inspirerende collega’s uit het vakgebied delen wij bijzondere kennis.

REVALIDATIE

 Wat mag wel en wat mag niet bij een blessure? Hoe belastbaar is je paard? Hoe doseer je dat?

GALOPPEERBAAN

Volle kracht vooruit, uitstrekken maar! Een heerlijke oefening voor je paard.

PAARD- & LIFECOACHING

Je eigen kracht ontdekken. In verbinding komen met jezelf. Paarden zijn in hun reactie puur en zonder oordeel. Ervaar het zelf!

RIJTECHNIEK

Harmonieus communiceren met je paard en perfect met elkaar in verbinding komen. Hoe doe je dat?

SPORTMASSAGE

Geen inspanning zonder ontspanning. Sportmassage is een weldaad voor je paard.

LEKWEIDE STAL

In 2019 kreeg onze LekWeide Stal het Keurmerk Paard & Welzijn PLUS! Kijk zelf hoe wij onze sportpaarden een paardenleven geven.