De kunst van presteren? Maak het leuk! Voor jou én voor je paard. 

Afwisselende training

Wij vinden dat paarden een paardenleven moeten hebben. En dat dit prima samen gaat met gezonde paardensport! Maar een gezonde conditie voor je paard of een beter prestatievermogen komt niet vanzelf. Training bestaat uit veel componenten, zoals spierkracht, balans, coördinatie, uithoudingsvermogen, mentale fitheid en natuurlijk rijtechniek. Maar ook uit een trainingsprogramma dat bij de mogelijkheden van jouw paard past.

Als wij van sport met onze paarden willen genieten, moeten we er allereerst voor zorgen dat ze genoeg spierkracht hebben voor de inzet die we vragen. Dat is wel zo eerlijk.

Daarom ontwikkelden wij een unieke trainingsfaciliteit waarmee het in korte tijd mogelijk is om spierkracht te ontwikkelen en dragend vermogen te creëren: onze polderwaterbaan! Hier trainen wij je paard onbelast, in een natuurlijke lichaamshouding en in hun eigen tempo. Zodat je paard kan voldoen aan jouw vraag. Op elk niveau.

Én wij brengen variatie in jouw training, zodat je niet alleen jouw doelen haalt, maar je paard ook gemotiveerd blijft. Want van elke dag rondjes lopen wordt geen enkel paard blij.

Ontdek ook andere afwisselende mogelijkheden, zoals rekken en strekken op de galoppeerbaan of heuveltraining. Uiteraard begeleiden we jou bij elke stap!

Rijtechniek

Met conditie alleen win je geen wedstrijden. Behalve gymnastiseren wil je jouw paard ook opleiden. Je wilt weten wat je jouw paard kunt aanleren en hoe je dat kunt doen.

Rijtechnische vaardigheden leer je samen met je paard, door hem duidelijk, eerlijk en consequent te vertellen wat je wilt.

Harmonieus communiceren met je paard, dat is de kracht en passie van Annemieke. Als geen ander brengt zij jou en je paard perfect met elkaar in verbinding. Zelf heeft Annemieke Grand Prix niveau , maar ze werkt op elk niveau. Met iedere ruiter die de ambitie heeft om zich te verdiepen en te verbeteren. Als jij die drive hebt, zet zij zich in om jou persoonlijk te coachen.

Sportmassage

Spieren verstevigen, uithoudingsvermogen vergroten, afwisselende beweging geven, allemaal prima voor je paard. Het verbetert zijn prestaties en vermindert zijn gevoeligheid voor blessures. Tenminste: als je naast de inspanning ook zorgt voor ontspanning!

Voldoende ontspanning houdt je paard blij, fit en gezond en ook dat voorkomt blessures. Daarom besteden wij zoveel aandacht aan de natuurlijke behoeften en de natuurlijke houding van een paard.

Een mooie manier om je paard extra te laten ontspannen is sportmassage. Een vaardigheid van Lonneke en een echte weldaad voor je paard. Totale ontspanning van zo’n groots dier door zulke kleine handelingen van een mens, dat blijft een bijzondere beleving.

Sportmassage helpt blessures voorkomen, ondersteunt de dagelijkse training, is een goede wedstrijdvoorbereiding en kan (als een dierenarts dat adviseert) onderdeel zijn van de revalidatie van je paard.

Onze bouwstenen

Jij vertelt ons jouw doel, jij en je paard laten ons zien wie jullie zijn. Wij kijken wat er voor nodig is om dat doel te halen en als je daar samen met ons energie in wilt steken, maken we een plan. We meten de basisconditie van je paard, maken een opbouwschema dat bij zijn mogelijkheden en jouw doelen past.  Wij willen dat training ook leuk blijft voor je paard . Daarom brengen wij afwisseling in elk programma. Hoe we dat doen? Kijk maar eens naar onze bouwstenen. Personal training voor je paard & personal coaching voor jou. Bij elke stap!

1. Arena

Heel geschikt voor het oefenen van je rijtechnische vaardigheden, maar ook voor duurtraining, intervaltraining, balkjes rijden, springen of gewoon eens longeren. 

2. Galoppeerbaan

Hoe heerlijk is dat, je hele lichaam rekken en uitstrekken. Wist je dat een paard pas voluit durft te gaan als hij minimaal 100 meter vrije ruimte voor zich ziet?

3. Polderwaterbaan

Aquatraining in de natuur, over een lengte van 85 meter rechtuit. Goed voor de core stabilty van je paard, het verbeteren van spierkracht, watervrij maken, cooling down na inspanning of gewoon omdat het leuk is.

4. Dijktalud

Heuveltraining, een dijk van een oefening voor een stevig gespierde achterhand.

5. Samen er op uit

Met je paard naar het bos, uitwaaien op het strand, op wedstrijd gaan. Iets anders doen dan het dagelijkse werk en toch samen bezig zijn, heel verfrissend.

6. Ontspanning

Geen inspanning zonder ontspanning. Paarden zijn ook graag in beweging als je niet traint. Grazen, met soortgenoten de omgeving ontdekken, kilometers maken en foerageren, dat is hun natuur. Je paard ontspant extra bij een goede poetsbeurt, onder het solarium en natuurlijk door sportmassage.