Kennis heeft een begin… maar nooit een einde!

Awareness

 Hoe meer hoe beter! Wij delen graag wat we weten, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Zo leveren wij onze bijdrage aan het welzijn van paarden in heel Nederland.

Wij hopen de wereld nog een beetje meer bewust te maken van wat sportpaarden nodig hebben en hoe je  dat kunt geven. Want blije en fitte paarden, daar worden wij zelf ook heel erg blij van!

Je kunt ons altijd vragen voor lezingen of clinics op een locatie van jouw keuze.

Kijkje bij onze LekWeide Stal?

Ook de deuren van onze LekWeide Stal zetten we graag voor je open. Zodat je met eigen ogen kunt zien hoe wij paarden een paardenleven geven. De LekWeide Stal heeft in 2019 het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS gekregen, een prachtige erkenning voor ons streven naar paardenwelzijn! Niet alleen erkenning trouwens, de PLUS betekent dat wij ons positief onderscheiden van andere stallen.

PraktijkPodium

Wij kennen zelf het inspirerende effect van verdieping maar al te goed. En wij geloven in de kracht van samenwerking. Hoe verrijkend is het om je krachten te kunnen bundelen met die van bijzondere collega’s uit het vakgebied.

Daarom organiseren wij regelmatig gezamenlijke workshops, met en zonder paarden. In onze gezellige stalkroeg In d’n bonte hengst is genoeg ruimte voor groepen tot circa 25 personen. En alle ruimte om interactief kennis uit te wisselen. Uiteraard onder het genot van een kop verse koffie met een gezonde versnapering of een heerlijke natuurlijke lunch, verzorgd door onze huiscateraar Smikkel & Smak.

Kijk hieronder om te zien wat er op de agenda staat.

Praktijkpodium start weer in januari 2023

 Verbouwing workshopruimte

Vanaf medio 2022 verbouwen wij onze workshopruimte. Naar verwachting kunnen we jullie in januari 2023 weer ontvangen in een splinternieuwe omgeving, met een heel nieuw inspirerend programma.

Zodra het programma bekend is, vind je het hier op de website. We kijken er naar uit om je dan weer te mogen begroeten!

Recentelijk op ons PraktijkPodium

Kleine kwalen in de stal (1)

Mijn paard komt met een dik been uit de wei, wat nu? Bij tal van kleine kwalen bij je paard kun je zelf iets doen. 

Functionele Bewegingsanalyse

Op 19 maart 2022 deelde Saskia Heijkants haar kennis over de bewegingstechniek van de ruiter en de invloed daarvan op het paard. De dynamiek tussen ruiter en paard werd prachtig gedemonstreerd door Annemieke en Gentleman. Zo werd de complexe biomechanica voor ons allemaal toegankelijk en toepasbaar. Een mooie dag, vatbaar voor herhaling en verdieping!

Bewust voeren

Dierenarts en teamveterinair voor de eventingpaarden van TeamNL  Leendert Jan Hofland praatte ons op 26 februari 2022 bij over de ins & outs van paardenvoer, uiteraard wetenschappelijk onderbouwd. Heel leerzaam, want wij weten nu heel goed waar ruwvoer voor paarden aan moet voldoen!