Kennis heeft een begin… maar nooit een einde!

Awareness

 Hoe meer hoe beter! Wij delen graag wat we weten, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Zo leveren wij onze bijdrage aan het welzijn van paarden in heel Nederland.

Wij hopen de wereld nog een beetje meer bewust te maken van wat sportpaarden nodig hebben en hoe je  dat kunt geven. Want blije en fitte paarden, daar worden wij zelf ook heel erg blij van!

Je kunt ons altijd vragen voor lezingen of clinics op een locatie van jouw keuze.

Kijkje bij onze LekWeide Stal?

Ook de deuren van onze LekWeide Stal zetten we graag voor je open. Zodat je met eigen ogen kunt zien hoe wij paarden een paardenleven geven. De LekWeide Stal heeft in 2019 het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS gekregen, een prachtige erkenning voor ons streven naar paardenwelzijn! Niet alleen erkenning trouwens, de PLUS betekent dat wij ons positief onderscheiden van andere stallen.

PraktijkPodium

Wij kennen zelf het inspirerende effect van verdieping maar al te goed. En wij geloven in de kracht van samenwerking. Hoe verrijkend is het om je krachten te kunnen bundelen met die van bijzondere collega’s uit het vakgebied.

Daarom organiseren wij regelmatig gezamenlijke workshops, met en zonder paarden. In onze gezellige stalkroeg In d’n bonte hengst is genoeg ruimte voor groepen tot circa 25 personen. En alle ruimte om interactief kennis uit te wisselen. Uiteraard onder het genot van een kop verse koffie met een gezonde versnapering of een heerlijke natuurlijke lunch, verzorgd door onze huiscateraar Smikkel & Smak.

Kijk hieronder om te zien wat er op de agenda staat.

19 maart 2022

Saskia Heijkants

Functionele Bewegingsanalyse: verbeteren van dynamiek tussen ruiter en paard

Hoe beweegt deze combinatie? Is dat een goede beweging? Wat zie je nou eigenlijk? Welk aandeel heeft de ruiter op het paard? Moet de ruiter iets veranderen om het paard anders te laten bewegen? En wat dan? Welke reactie krijgt de ruiter op een verandering?

Het zijn zomaar wat vragen die Saskia Heijkants zichzelf voortdurend stelt terwijl ze naar een combinatie kijkt. Als fysiotherapeut en bewegingsanalist heeft ze ook de antwoorden, en die deelt ze met ons!

Tijdens een gevarieerd programma legt Saskia, welbekend van haar Flexchair trainingen, een theoretische basis over hoe de ruiterbeweging de beweging van het paard beïnvloedt en omgekeerd. Als geen ander maakt Saskia die complexe biomechanica toegankelijk.

En meer, want Saskia leert je de opgedane kennis gelijk toe te passen door een combinatie in de rijbaan te observeren, interactief het bewegingspatroon te analyseren, te beredeneren hoe je de beweging zou kunnen verbeteren en die aanpassingen met de ruiter te communiceren. Ze wordt daarbij praktisch ondersteund door Annemieke Koene, Grand Prix amazone en instructeur KNHS.

Een inspirerende, deskundige bijscholing en een aanrader voor alle trainers!

Schrijf mij in!

  • 09.30 – 16.30 uur
  • Prijs € 85,- incl. lunch & borrel na afloop
  • max. 20 deelnemers
  • Geaccrediteerd voor instructeurs KNHS (licentiepunten: 35)

Let op: inschrijving is pas definitief wanneer de kosten voor deze workshop zijn voldaan!

Datum deelname PraktijkPodium:

Verwacht op ons PraktijkPodium

Kleine kwalen in de stal (1)

Mijn paard komt met een dik been uit de wei, wat nu? Bij tal van kleine kwalen bij je paard kun je zelf iets doen. 

Functionele Bewegingsanalyse

Op 19 maart a.s. deelt Saskia Heijkants haar kennis over de bewegingstechniek van de ruiter met ons. 

 

Kleine kwalen in de stal (2)

Paardentandarts Dick van der Vegt vertelt ons alles over het gebit van het paard .