Kennis heeft een begin… maar nooit een einde!

Awareness

 Hoe meer hoe beter! Wij delen graag wat we weten, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Zo leveren wij onze bijdrage aan het welzijn van paarden in heel Nederland.

Wij hopen de wereld nog een beetje meer bewust te maken van wat sportpaarden nodig hebben en hoe je ze dat kunt geven. Want blije en fitte paarden, daar worden wij zelf ook heel erg blij van!

Je kunt ons altijd vragen voor lezingen of clinics op een locatie van jouw keuze.

Kijkje bij onze LekWeide Stal?

Ook de deuren van onze LekWeide Stal zetten we graag voor je open. Zodat je met eigen ogen kunt zien hoe wij paarden een paardenleven geven. De LekWeide Stal heeft in 2019 het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS gekregen, een prachtige erkenning voor ons streven naar paardenwelzijn! Niet alleen erkenning trouwens, de PLUS betekent dat wij ons positief onderscheiden van andere stallen.

PraktijkPodium

Wij kennen zelf het inspirerende effect van verdieping maar al te goed. En wij geloven in de kracht van samenwerking. Hoe verrijkend is het om je krachten te kunnen bundelen met die van bijzondere collega’s uit het vakgebied.

Daarom organiseren wij regelmatig gezamenlijke workshops, met en zonder paarden. In onze gezellige stalkroeg In d’n bonte hengst is genoeg ruimte voor groepen tot circa 25 personen. En alle ruimte om interactief kennis uit te wisselen. Uiteraard onder het genot van een kop verse koffie met een gezonde versnapering of een heerlijke natuurlijke lunch, verzorgd door onze huiscateraar Smikkel & Smak.

Kijk hieronder om te zien wat er op de agenda staat.

GEANNULEERD - 11 april Remy Bastings

Na een ochtendprogramma waarin Annemiek & Lonneke de basisprincipes van het grondwerk met je doornemen, zal Remy Bastings tijdens het middagprogramma  zijn vakmanschap én meesterschap in deze discipline demonstreren. Interactief, persoonlijk en inspirerend!

Remy drijft zijn eigen trainingsstal in Liessel en is een zeer verdienstelijk Grand Prix ruiter die al vele paarden heeft opgeleid, waaronder menig goedgekeurde dekhengst, zoals Wolkentanz, Scandic en momenteel Hennessy.

Hij beheerst het leiderschap op geheel eigen en unieke wijze, waardoor paarden hem als vanzelfsprekend hun vertrouwen geven.

Zelf zegt Remy daarover: “Ik ben geen ruiter die een paard dwingt om groot te bewegen. Eerst moet het paard correct kunnen lopen en daarvoor moet de basis kloppen. Als dit voor elkaar is kun je er wat spektakel in brengen, maar alleen als het paard dat aanbiedt”.

Remy zal twee van zijn eigen paarden voorbrengen. Eqador (Cador x Wolfgang,) een 11-jarige donkerbruine KWPN ruin waarmee hij Lichte Tour rijdt en Ambassador (Rhodium x Flemmingh), een 15-jarige bruine KWPN ruin die op Grand Prix niveau presteert.

Schrijf mij in!

  • In verband met de aangescherpte Corona maatregelen van de regering is ons Praktijk Podium voorlopig gesloten. Nieuwe data van workshops worden bekend gemaakt zodra de situatie dat weer toelaat.
  • 10.00 – 16.00 uur
  • € 85,- incl. lunch en versnaperingen
  • 25 – 30 deelnemers

  Let op: inschrijving is pas definitief wanneer de kosten voor deze workshop zijn voldaan!

  Datum deelname PraktijkPodium:

  Verwacht op ons PraktijkPodium

  Kleine kwalen in de stal (1)

  Mijn paard komt met een dik been uit de wei, wat nu? Bij tal van kleine kwalen bij je paard kun je zelf iets doen. 

  Ruiter & bewegingstechniek

  Saskia Heijkants deelt haar kennis over de bewegingstechniek van de ruiter met ons. 

   

  Kleine kwalen in de stal (2)

  Paardentandarts Dick van der Vegt vertelt ons alles over het gebit van het paard .